Wednesday, May 30, 2007

Snautur til Festival of the Nations: HERRNHUT!

Jauda - så var det å ta en liten tur til Tyskland! Ungdom i Oppdrag hadde sitt Europastevnet der i helga - og jeg fikk lov å få 10 minutter for å kunne dele om å nå barna! Good times. Her ser du stedet: Herrnhut! Det er helt øst i Tyskland, nesten Polen, nesten Tsjekkia. Det stedet er verdenskjent i Kirkehistorien - brodermenighetene: Moravians begynte her. Spennede å se stedet! og bra å være på festival.. og litt skummelt :-) Men jeg synes nå man må benytte seg av mulighetene å tale barnas sak! (også er det jo litt gøy med kikk, da!)
Skiltet på vei inn i Herrnhut! (the sign to the village)
Byen og kirkegården (the village and the cemetary):
UiO basen! Fillern altså - det er et slott! Det kosta egentlig 1,5 mill Euro - men de ga bud på 250.000 og fikk det! Gud ordner det meste sjå! Her står jeg med Kristina som jobber med sigøynerbarn i Romania, og Girum fra Etiopia.

Det meste av møter føregikk i telt! (most meetings happened in a big tent!)
Og det er jo litt deilig å sove på liggeunderlag i blant og! (nice to be camping out!)
Cold Shower! BRRRRRRR!
Loren Cunningham var med og talte - mæn. Han lever ikke i 2007 lenger.. han er i 2010-2015! Og planlegger hvordan folk kan få høre om Jesus! Inspirerende! (Loren is not living in 2007.. he is in the future! And he is planning how people can hear about Christ - inspiring stuff!)
Godlukt! (lovely smells here..!)
Grava til Zinzendorf
Grava til den ene første misjonæren som sammen med en annen solgte seg selv til en slaveforhanlder for å nå slavene i mellomamerika. Når de to dro av gårde i skipet sitt, så ropte de (eller var det den ene?):
"May the Lamb that was slain receive the reward for His suffering!" Wow. This is what this first moravian missionary and his buddy were all about when leaving on their missionary journey to central america, having sold themselves to a slaveowner - in order to reach the slaves!
Jeg fikk også lov å holde seminar - og det var stappa fult med folk som skulle komme og høre. Good times! Fikk noen gode connections - så få vi se om det blir noen flere land som kan gjøre noe som likner på Øystein CDen etterhvert! Yes. - takk for forbønn!!
ha en fin uke!
Chris

Hello!
Here a little of my documentation of the trip to the festival of the nations - I went down to Germany to speak about reaching the children! Good times - there will be a video up soon! Blessings!
Chris

No comments: